Hype Williams skippar pseudonymen för sin nya LP.

Den mystiska London duon Hype Williams är tillbaka med ännu ett projekt. Genom bland annat synthar flörtande med den ambienta genren blandat med drummaskiner som pekar mot hip-hop influenser har de genom de senaste åren skapat ett unikt lo-fi sound. De har även utmärkt sig genom de olika videos de har släppt som speglar deras surrealistiska musik väl. Produktioner går från avskalade till mjuka, fast samtidigt bombastiska, epos och nu finns deras senaste album att streama.

LPn Black Is Beautiful släpps under deras riktiga namn Dean Blunt och Inga Copeland. Här blandas Blunts mörka och djupa röst med Copelands ljusa och raspiga. Två perfekta kontraster över den syradränkta produktionen. Ett perfekt exempel är spår två, en cover av Donnie & Joe Emerson låten Baby 1979. Så sjunk in, låt dig förundras och skrämmas av Black Is Beautiful som finns att streamas via Resident Advisor.

Lyssna även på låten The Narcissist, en annan duett som är ett perfekt exempel på vad duon kan åstadkomma. Spåret kan enkelt beskrivas som en produkt av jazz och marijuana med en stillsam tryckare som resultat.

Annonser
Taggad , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: