BBNG tar jazz och Hip-Hop till nya dimensioner.

Gruppen BadBadNotGood har kommit långt på ett år. Från att göra jazzcovers av Odd Future, A Tribe Called Quest annan Hip-Hop, till att jamma med Tyler, the Creator och har nu en låt på Earl Sweatshirts kommande platta tillsammans med Frank Ocean. De kommer även agera som det officiella jazzbandet på årets Coachella festival som går av stapeln nästa vecka.

Trion från Kanada tar just nu jazz till nya dimensioner som vi inte har sett tidigare. I veckan släppte de ett nytt mixtape kallat BBNG2.  Bestående av medlemmar alla yngre än 21 år spelades hela albumet in under en 10 timmars lång session. Här blandas piano, synthar, trummor, saxofoner och en slagkraftig bass för att skapa ett förträffligt resultat. Vi hittar bland annat covers av redan nämnda Earl Sweatshirt tillsammans med James Blake, Kanye West, My Bloody Valentine och även egenkomponerade låtar. En av deras egna låtar som står ut är Vicks där tempot kontrolleras av ett gäng hypnotiserande slagverk. Hör den och hela låten här nedan, jag kan även rekommendera deras version av Kanye West – Flashing Lights som har cirkulerat i min mp3 spelare oavbrutet den här veckan.

Ni kan ladda ner albumet på deras officiella hemsida och kolla även in videon för låten UWM här nedan. Varning, en abstinens för flingor kan uppstå.

Annonser
Taggad , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: