Angående den där listan … Och ny låt/video från Action Bronson

För er som inte känner till så är XXL Magazine en av de största Hip-Hop tidningarna i världen och varje år har de en ”Freshman list”. Denna lista går ut på att lista de tio rapparna som har byggt upp tillräckligt mycket med hype för att kunna slå stort under det kommande åren och väljs både av folket och XXLs redaktion. Tidigare på denna lista har vi haft namn som Lupe Fiasco, (Free) Lil Boosie, Wiz Khalifa, Kendrick Lamar, Kid Cudi, Lil B, Freddie Gibbs osv. Tidigare år så har listorna överlag känns väldigt naturliga med rappare som man mer eller mindre förväntade sig, antingen beroende på talang eller hype. Låt oss nu ta en titt på 2012s lista.

Okej hur många känner du ärligt talat till här? Jag själv kände till sex, endast två av dessa skulle jag kunna sätta mig ner och lyssna på. Det är först Danny Brown som har jobbat hårt länge och släppte ett av 2011s bästa mixtapes XXX så han förtjänar helt klart att hamna på listan. Iggy som jag kanske mer skulle kolla på än att lyssna på, skämtåsido, hon kan rappa och att hon hamna på omslaget var nog bra för henne så att hon inte endast blir känd som A$AP Rockys flickvän. Påtal om Rocky så skall han ha blivit tillfrågad men sa nej. Resten här är dock ett stort frågetecken. Hopsin har ett kultfölje och är inte så uppseendeväckande dock, men jag personligen är inte så imponerad av en person som låter exakt (och jag menar exakt) som Slim Shady. Att Puff Daddy la några sedlar i redaktionens fickor för att få sina två posterpojkar French Montana och MGK på mitten av omslaget är inte en omöjlighet. Tyvärr så känns det som att skivbolagen har haft mycket med vilka som placerade, Iggy är till exempel signad till T.Is Interscope ägda skivbolag Grand Hustle. Detsamma med Roscoe Dash och Don Trip som också är en del av Interscope. Resten tänker jag knappt kommentera, som rapparen Mr Mothafucking Exquire kommenterade på Twitter så vet knappt kidsen i High School vilka dessa är och är det inte de som borde känna till dessa namn?

I alla fall ta en koll på videon här nere när den smått legendariske Pete Rosenberg ställer XXL redaktionen mot vägen och tar bland annat upp Action Bronson frånvaro. Det ända redaktionen kan svara med när Rosenberg trampar på deras val är ”But Future/Don Trip is a really nice guy”. Kom igen, så många andra namn som har gjort så mycket mer än grabbarna och tjejen på den här listan under förra året. I slutändan lär rappare som Action Bronson att segra, kolla förövrigt in hans nya video längre ner. I denna blir kulisserna New Yorks gator år 1993 och med en titel som ”Hookers On The Point” så förstår ni kanske vad det handlar om.

Annonser
Taggad , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: